Offerteaanvraag voor

  Meerdere keuzes zijn mogelijk
  LaadpaalZonnepanelenMeterkast vervangen

  Aanwezig type meterkast

  1-fase3-faseIk weet het niet

  Foto's uploaden

  Foto meterkast*

  CloseUp (slimme) meter*

  Indien lader: Foto gewenste locatie

  Uw gegevens

  Voor- en achternaam*

  Volledig adres*

  Poscode en woonplaats*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer*

  Eventuele opmerkingen en/of voorkeuren

  Een aansluiting bestaat uit de kabels (+ beveiliging) die de meter in uw meterkast verbindt met het elektriciteitsnet. De grootte van de aansluiting bepaalt hoeveel stroom door uw aansluiting kan. U heeft thuis een 1-fase-aansluiting of een 3-fasenaansluiting.

  Wat is 1-fase?

  Veel huizen zijn via een 1-fase-aansluiting aangesloten op het elektriciteitsnet. Bij een 1-fase-aansluiting komt een elektriciteitskabel uw huis binnen. In die kabel zitten twee draden: de fasedraad en de nuldraad. De spanning op uw stopcontacten is het verschil tussen die ene fasedraad en de nuldraad. Als u een 1-fase groepenkast in uw meterkast heeft staat er 220/230V op uw elektriciteitsmeter. De 1-fase-aansluiting is op de factuur van de energieleverancier te herkennen als 1×25/1x30A.

  Wat is 3-fasen?

  Bij een 3-fasenaansluiting komen drie fasedraden van ieder 230 V uw meterkast binnen. En de nuldraad. De 3-fasenaansluitingen zijn grotere aansluitingen dan de 1-fase-aansluitingen. Ze leveren een groter vermogen. Als u een 3-fasen groepenkast in uw meterkast heeft, staat er 3×220/230V of 380/400V op uw elektriciteitsmeter. Er komen in totaal ook vier draden  – de drie fasedraden en de nuldraad – uit de onderkant van uw groepenkast.  De standaard huisaansluiting is de 3x25A-aansluiting.

  Krachtstroom of 3-fasen

  Als we “krachtstroom” zeggen, dan bedoelen we een 3-fasenaansluiting. Krachtstroom is niet geschikt voor huishoudelijke apparatuur maar is nodig voor apparatuur dat veel elektriciteit verbruikt bij een hogere spanning dan de standaard 230 Volt, zoals bijvoorbeeld een elektrische auto.
  Als krachtstroom nodig heeft, dan zullen we dat voor u aanleggen. U moet dan al wel een 3-fasenaansluiting hebben.